lunes, 22 de noviembre de 2021

Feliç dia de la música!!!

 Feliç dia de la música a tothom!!!


Com segurament sabreu, hui, 22 de novembre, es celebra tradicionalment el dia de la música en el món cristià, perquè és l'onomàstica de Cecilia, una dona a la qual l'esglèssia va fer Santa. Cecilia va estar una noble romana per allà per l'any 180-230 d.C.

Els motius pels quals va aplegar a ser anomenada patrona dels músics són incerts, però tots ells tenen a veure amb el seu martiri, donc diuen que mentres la martiritzaven ofegant-la amb fum, amb aigua, i fins i tot tallant-li el cap, ella cantava, i que fins i tot, després de ser separat el seu cap del seu cos, aquest va continuar cantant en rodolar per terra durant alguns moments. Cert o no, el que sembla segur és que era una gran aficionada a la música, i és per ella que hui es celebra la música de manera especial.

Com que al cole, tenim algunes classes confinades, hui vos compartiré un conte que espere vos agrade molt, i que al mateix temps servirà per a que els nostres companys i companyes de 5éA repassen els instruments de vent fusta, que estudiavem abans de ser confinats; els companys de 4artA aprenguen alguna cosa més sobre el violí i la família de la corda fregada, i la classe de 3erA tinga un matí en definitiva entretingut. Espere que totes i tots gaudiu del conte i que vos faça més lleu el confinament.

El conte es diu "Pere i el llop", i la música la va composar Sergei Prokofiev. 


Feliç dia de la música!!!


"Pedro y el lobo", de Segei Prokofiev

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comenta, comenta..., y recuerda hacerlo con educación.